Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Kurča s žemlovo-maslovou plnkou

  autor   4253x

Suroviny:
1 kurča
150g masla
4 rožky
1 plnšia PL vegety
soľ
ml. čierne korenie
1.5 dcl mlieka
1 vajce
petržlenová vňať


Postup:
Rožky nakrájame na kocky.Rozohrejeme 1/3 masla a opražíme rožky dozlata s 1 PL vegety.Dáme celú lyžicu,plnka musí byť skoro až presolená,ale pri pečení soľ vsiakne do kurčaťa.Dáme do misky a polejeme asi 1,5 dcl mlieka a druhou tretinou masla,ktorú sme predtým roztopili.Rošľaháme vajíčko a pridáme do plnky.Zasypeme vňaťou a okoreníme.Plnka má mať polohustú konzistenciu. Kurča rozrežeme napoly.Od prsnej časti s rukou oddelíme kožu,aj od stehna,aby nám vznikol priestor na plnku.Naplníme kurča,osolíme a dáme piesť na 180 stupňov na jednu hodinu.Potom potrieme poslednou časťou masla a dopekáme 20 minút dočervena.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1 kurča
150g masla
4 rožky
1 plnšia PL vegety
soľ
ml. čierne korenie
1.5 dcl mlieka
1 vajce
petržlenová vňať
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.6/5 ( 11 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.