Hlavná stránka > Národné kuchyne > Indická kuchyňa

Kuracina so šošovicou

  autor   3401x

Suroviny:
150-200g šošovice
maslo
2 veľké cibule
4 zúbky cesnaku
6 klinčekov
6 cardamommových semiačok
1 a 1/2 pl.postrúhaného zázvoru
2 cl garam masala
soľ
horné kuracie stehná (5-6 ks)
400g špenátu
1 plechovku paradajok alebo 4 čerstvé


Postup:
Šošovicu uvariť a odložiť bokom,cibuľu nakrájanú na pásiky popražiť na masle, pridať pretlačený cesnak,klinčeky,cardamomm, zázvor, garam masala,soľ,mäso, poriadne opražiť,pridať špenát paradajky a na miernom ohni dusiť asi 40 min prikrité. Na záver pridať šošovicu z ktorej sme polovicu rozdusili. Podávame s arabským chlebom alebo akýmkoľvek druhom lokše.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 150-200g šošovice
maslo
2 veľké cibule
4 zúbky cesnaku
6 klinčekov
6 cardamommových semiačok
1 a 1/2 pl.postrúhaného zázvoru
2 cl garam masala
soľ
horné kuracie stehná (5-6 ks)
400g špenátu
1 plechovku paradajok alebo 4 čerstvé
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.4/5 ( 16 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.