Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Kuracie prsia zapekané s cestovinou

  autor   5511x

Suroviny:
400 g kuracích pŕs
zelenina buď zmrazená zmes alebo čerstvá - šampiňóny
hrášok
mrkvička
brokolica
kukurica
(možnosť výberu podľa vlastnej chuti)
jedna väčšia cibuľa
½ póru
cestoviny bezvaječné (na tvare nezáleží)
korenie
soľ
biele mleté korenie
čierne mleté korenie
trocha worcestrovej omáčky
sójovej omáčky
bazalka
½ dcl bieleho alebo červeného vína
trošku kyslej smotany
nastrúhaný syr tiež podľa chuti môže byť parmezán
tehla
niva.


Postup:
Kuracie prsia si narežeme na tenké šúľančeky, pokiaľ máme čerstvú zeleninu, tak ju očistíme a nakrájame na drobné kúsky, tak isto aj cibuľu a pór. V hlbokej panvici (najlepšie vo woku) zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájané mäso a necháme podusiť. Keď nám pekne obelie, osolíme ho, pridáme cibuľu a pór a ďalej dusíme. Medzitým ako sa nám mäso dusí môžeme si postaviť uvariť cestovinu podľa návodu, odporúčam pre lepšiu chuť ju uvariť v zeleninovom alebo hubovom vývare s trochou masla, keď použijeme vývar, nepoužívame soľ. Z mäsa sa nám medzitým vydusila voda takže pridáme štipku bieleho a čierneho korenia, obe omáčky podľa chuti, bazalku len tak medzi prsty, biele vínko a ostatnú zeleninu a opäť necháme dusiť asi 10-15 min. Keď je mäso úplne mäkké, pridáme k nemu uvarenú a scedenú cestovinu, zmiešame a odstavíme. Nakoniec pridáme 1 ½ polievkovej lyžice kyslej smotany, dobre premiešame a všetko to dáme do vopred vymasteného plechu (pokiaľ nie je teflónový, odporúčam vymastiť maslom a posypať strúhankou). Dáme na 15 min do dobre rozohriatej rúry, dávame pozor, aby sa nám to nepripieklo. Ku koncu na cestoviny nasypeme nastrúhaný syr necháme zapiecť a podávame s obľúbeným šalátom. Vynikajúce je k tomu červené víno.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 400 g kuracích pŕs
zelenina buď zmrazená zmes alebo čerstvá - šampiňóny
hrášok
mrkvička
brokolica
kukurica
(možnosť výberu podľa vlastnej chuti)
jedna väčšia cibuľa
½ póru
cestoviny bezvaječné (na tvare nezáleží)
korenie
soľ
biele mleté korenie
čierne mleté korenie
trocha worcestrovej omáčky
sójovej omáčky
bazalka
½ dcl bieleho alebo červeného vína
trošku kyslej smotany
nastrúhaný syr tiež podľa chuti môže byť parmezán
tehla
niva.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.3/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.