Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Kuracie prsia s višňovou omáčkou

  autor   3746x

Suroviny:
300g kuracích pŕs (4)
1 fľaša višňového kompótu
kryštálový cukor
solamyl
višňový likér (griotka
cherry
koňak)
olej
škorica
koreniaca zmes na mäso


Postup:
Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.
Omáčka: Šťavu z višňového kompótu necháme zovrieť, pridáme cukor, premiešame, dochutíme škoricou a zahustíme solamylom rozriedeným vo vode. Keď zmes zhustne, vsypeme do nej odkôstkované višne, prehrejeme a prilejeme sherry. Podávame so zemiakovými kroketkami: zemiaky uvarené v šupke pretlačíme, pridáme vajíčko, soľ a hrubú múku a z tohto cesta potom robíme krokety, ktoré opečieme.


Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 300g kuracích pŕs (4)
1 fľaša višňového kompótu
kryštálový cukor
solamyl
višňový likér (griotka
cherry
koňak)
olej
škorica
koreniaca zmes na mäso
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.7/5 ( 18 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.