Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Kuracie prsia s paradajkovo-olivovou omáčkou

  autor   2420x

Suroviny:
4 kuracie prsia
mleté čierne korenie
2 PL oleja
soľ. Na omáčku: 1/2 papriky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 PL oleja 250 g paradajok alebo 250 ml paradajkového pretlaku
50 g zelených olív plnených kápiou
50 g kreviet (možno vynechať)
soľ
trochu cayenského korenia
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 konzervu špargle (možno vynechať)


Postup:
Papriky, cibuľu a cesnak nakrájame a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme nakrájané paradajky, necháme prevrieť, prikryjeme pokrievkou a na minime dusíme približne 10 minút. Olivy nakrájame a spolu s krevetami primiešame k paradajkám. Dochutíme soľou, cayenským korením a udusíme do mäkka. Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať. Do hrnca vložíme špargľu a necháme prehriať. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a pečieme na horúcom oleji 12-15 minút. Mäso nakrájame, podávame spolu s omáčkou, špargľou a bielym pečivom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 4 kuracie prsia
mleté čierne korenie
2 PL oleja
soľ. Na omáčku: 1/2 papriky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 PL oleja 250 g paradajok alebo 250 ml paradajkového pretlaku
50 g zelených olív plnených kápiou
50 g kreviet (možno vynechať)
soľ
trochu cayenského korenia
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 konzervu špargle (možno vynechať)
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.