Suroviny: 600 g kuracích pÅ•s 1 čerstvá paprika 3 póry 1 až 2 lyžice maizeny 4 lyžice oleja 250 ml mäsového vývaru mleté čierne korenie soľ. Na marinádu: 3 lyžice dezertného vína pol chemicky neošetreného pomaranča 3 lyžice sójovej omáčky 1 lyžica medu trochu mletého ďumbieru pol čajovej lyžičky karí korenia.
Postup: Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame najprv na plátky, potom na 5 mm rezance. Osolíme a okoreníme. Nastrúhame pomarančovú kôru a vytlačíme pomarančovú šťavu. Do vhodnej misky pridáme mletý ďumbier. Primiešame sójovú omáčku, víno, med a karí korenie. Do marinády vložíme mäso a necháme pôsobiť aspoň 20 minút. Papriku umyjeme a očistíme. Prerežme napoly a nakrájame na rezance. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na site. Mäso za stáleho miešania opečieme na horúcom oleji. Zeleninu chvíľu dusíme na oleji, potom podlejeme vývarom. Dusíme ešte 5 minút. Necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody. Primiešame mäso a zohrejeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Thinly-sliced 600 g kuracích pÅ•s 1 čerstvá paprika 3 póry 1 až 2 lyžice maizeny 4 lyžice oleja 250 ml mäsového vývaru mleté čierne korenie soľ. Na marinádu: 3 lyžice dezertného vína pol chemicky neošetreného pomaranča 3 lyžice sójovej omáčky 1 lyžica medu trochu mletého ďumbieru pol čajovej lyžičky karí korenia.:
1 cups