Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Kuracie prsia na čínsky spôsob

  autor   13230x

Suroviny:
600 g kuracích pÅ•s
1 čerstvá paprika
3 póry
1 až 2 lyžice maizeny
4 lyžice oleja
250 ml mäsového vývaru
mleté čierne korenie
soľ. Na marinádu: 3 lyžice dezertného vína
pol chemicky neošetreného pomaranča
3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica medu
trochu mletého ďumbieru
pol čajovej lyžičky karí korenia.


Postup:
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame najprv na plátky, potom na 5 mm rezance. Osolíme a okoreníme. Nastrúhame pomarančovú kôru a vytlačíme pomarančovú šťavu. Do vhodnej misky pridáme mletý ďumbier. Primiešame sójovú omáčku, víno, med a karí korenie. Do marinády vložíme mäso a necháme pôsobiť aspoň 20 minút. Papriku umyjeme a očistíme. Prerežme napoly a nakrájame na rezance. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na site. Mäso za stáleho miešania opečieme na horúcom oleji. Zeleninu chvíľu dusíme na oleji, potom podlejeme vývarom. Dusíme ešte 5 minút. Necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody. Primiešame mäso a zohrejeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 600 g kuracích pÅ•s
1 čerstvá paprika
3 póry
1 až 2 lyžice maizeny
4 lyžice oleja
250 ml mäsového vývaru
mleté čierne korenie
soľ. Na marinádu: 3 lyžice dezertného vína
pol chemicky neošetreného pomaranča
3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica medu
trochu mletého ďumbieru
pol čajovej lyžičky karí korenia.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.9/5 ( 18 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.