Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Kuracie biele mäso na smotane

  autor   5801x

Suroviny:
600 g kuracích pŕs
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
paprika
vegeta
soľ
2 bobkové listy
sladká alebo šľahačková smotana
hladká múka
citrónová šťava alebo ocot
cukor


Postup:
Na rozpálenom oleji opražíme do zlata na jemno pokrájané strúčiky cesnaku a cibuľu, pridáme mäso pokrájané na štvorčeky. Za stáleho miešania pečieme kým mäso nezbelie. Posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou, môžeme pridať i slepačí bujón. Podlejeme vodou, tak aby mäso bolo zakryté. Vložíme bobkové listy a prikryté dusíme do mäkka. V smotane rozmiešame 2 a pol lyžičky hladkej múky. Túto zmes prilejeme cez sitko k hotovému mäsu. Pustíme varom a odstavíme. Podľa chuti pridáme ocot, soľ a cukor. Podávame s cestovinou alebo s knedľou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 600 g kuracích pŕs
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
paprika
vegeta
soľ
2 bobkové listy
sladká alebo šľahačková smotana
hladká múka
citrónová šťava alebo ocot
cukor
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 3.0/5 ( 23 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.