Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Kura plnené hruškami

  autor   2834x

Suroviny:
1 kurča
3 hrušky
10 dkg slaniny
5 vajec = 3 uvarené na tvrdo a 2 surové
3 lyžice dezertného vína
petržlenová vňať
maslo
čierne mleté korenie
soľ
tmavé pivo


Postup:
Hrušky olúpeme a nakrajame na kocky a takisto na kocky nakrajame 3 na tvrdo uvarené vajcia a slaninu. Všetko to zmiešame spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Túto plnku ešte okoreníme, osolíme a pridáme víno a 2 surové vajcia. Touto plnkou naplníme vypitvané a očistené kurča a po naplnení ho zašijem asi tak 1,5 cm od okraja. Zo zvyšku plnky urobíme malé placky, ktoré môžeme podavať ako prílohu.
1. V rúre: Kurča dáme do pekáča, podlejeme pivom a môžeme aj prikryť alobalom, kvôli kôrke. Pečieme mierne asi 1/2 ÷ 1 hodinu a potom ho ešte 1/2 hodinu zrýchlene dopečieme.
2. Na rošte: Kurča potrieme maslom a podlejeme pivom.
3. Na sporáku: Kurča dáme do hrnca, podlejeme pivom a prikryjeme. Pripravené kurča podávame s hranolkami alebo so zemiakmi.


Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1 kurča
3 hrušky
10 dkg slaniny
5 vajec = 3 uvarené na tvrdo a 2 surové
3 lyžice dezertného vína
petržlenová vňať
maslo
čierne mleté korenie
soľ
tmavé pivo
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.7/5 ( 19 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.