Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Kung-Pao

  autor   3880x

Suroviny:
½ kg kuracieho mäsa (prsia
príp. vykostené tmavé mäso)
2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí)
½ lyžičky soli
1 lyžička ml. čierneho korenia
½ lyžičky ml. zázvoru
½ lyžičky glutasolu (nemusí byť)
2-3 lyžice solamylu
cca dcl sójovej omáčky
olej
1 malá chili paprička alebo 1 strúčik cesnaku – podľa chuti


Postup:
Mäso pokrájame na prúžky, v mise zmiešame s polovicou sójovej omáčky, čiernym korením, soľou, zázvorom, solamylom, glutasolom. Necháme marinovať v chladničke minimálne ½ hodiny (čím dlhšie, tým lepšie, môže byť aj do druhého dňa). Na panvici zohrejeme olej (cca 4-5 lyžíc), keď chceme jedlo pikantné, opečieme 1 rozdrobenú chili papričku alebo pokrájaný cesnak. Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán cca 3-4 minúty, kým nezhnedne. Potom pridáme arašidy a opekáme ďalšie asi 3 minúty. Nakoniec pridáme zvyšnú sójovú omáčku, vtedy to začne prskať a šumieť, mäso zhnedne do finálnej podoby. Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced ½ kg kuracieho mäsa (prsia
príp. vykostené tmavé mäso)
2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí)
½ lyžičky soli
1 lyžička ml. čierneho korenia
½ lyžičky ml. zázvoru
½ lyžičky glutasolu (nemusí byť)
2-3 lyžice solamylu
cca dcl sójovej omáčky
olej
1 malá chili paprička alebo 1 strúčik cesnaku – podľa chuti
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.7/5 ( 12 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.