Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Králičie

Králik so šalotkou

  autor   2884x

Suroviny:
500g šalotky
4 králičie stehná
300g húb (aj sušené)
rozmarín
tymián
cukor
čierne mleté korenie
ocot alebo citrón
olivový olej
0.2l šľahačky
0.2l bieleho suchého vína


Postup:
Šalotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky. Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šalotku a restujeme ju. Podlievame ju vývarom, vínom, a nakoniec šťahačkovou smotanou. Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút. Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča. Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi. Môžeme ich pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu. Dáme do rúry naraz s králikom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 500g šalotky
4 králičie stehná
300g húb (aj sušené)
rozmarín
tymián
cukor
čierne mleté korenie
ocot alebo citrón
olivový olej
0.2l šľahačky
0.2l bieleho suchého vína
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.0/5 ( 25 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.