Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Kľukvová omáčka

  autor   2246x

Suroviny:
200 g kľukvy (alebo brusníc)
niekoľko lyžíc dezertného vína
50 g hrozienok
50 g práškového cukru.


Postup:
Cukor roztopíme v 100 ml vody, pridáme kľukvu s hrozienkami a varíme za stáleho miešania až do rozvarenia kľukvy. Omáčku ochutíme dezertným vínom (najlepšie portským) a prípadne ešte rozmixujeme. Podávame k hydine, najmä k pečenému moriakovi.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 200 g kľukvy (alebo brusníc)
niekoľko lyžíc dezertného vína
50 g hrozienok
50 g práškového cukru.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.8/5 ( 17 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.