Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Bravčové

Klobásy zo zajačieho mäsa

  autor   2273x

Postup:
Čerstvého divého zajaca stiahneme z kož, vnútornosti vyberieme a mäso umyjeme v slabej octovej vode. Necháme odkvapkať a poutierame dosucha. Mäso ešte krvavé vykostíme, šľachy vyrežme a nakrájame ho na kocky. Ak je zajac starý a tvrdý, mäso polejeme olejom a necháme stáť asi 3 hodiny. Mäso nakrájané na kocky pomiešame s koreninami a na 1 deň odložíme na chladné miesto. Na druhý deň pomelieme na 8 mm mreži. K pomletému mäsu pridáme slaninu nakrájanú na kocky a naplníme do bravčových čriev. Úime studeným dymom. Na 9 kg zajačieho mäsa dáme 1 kg slaniny, 30 g rozotretého cesnaku, 50 g cibule, 200 ml jedlého oleja, 20 g kryštálového cukru, 10 g sanitry, 10 g mletého nového korenia, 10 g koriandra, 2 bobkové listy, 40 g mletého čierneho korenia, 230 g soli.

 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 16 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Pridať medzi obľúbené
Opraviť recept
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.