Hlavná stránka > Polievky > Zeleninová

Karfiolová polievka

  autor   7170x

Suroviny:
Ë™ g karfiolu
1 lyžica masti
40 g tuku
40 g hladkej múky
1 žmľa
zelená petržlenová vňať
muškátový kvet
soľ.


Postup:
Karfiol očistíme, umyjeme a celý uvaríme v osolenej vode takmer domäkka. Z tuku a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú rozriedime vychladnutým vývarom z karfiolu a povaríme aspoň 20 minút. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol, okoreníme mletým muškátovým kvetom a napokon pridáme nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať. Žemľu nakrájame na menšie kocky, opražíme na rozohriatej masti a podávame k polievke. Ak chceme mať polievku chutnejšiu, použijeme mäsový vývar namiesto vody. Chuť môžme vylepšiť aj jedným žĺtkom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced Ë™ g karfiolu
1 lyžica masti
40 g tuku
40 g hladkej múky
1 žmľa
zelená petržlenová vňať
muškátový kvet
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 28 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.