Hlavná stránka > Polievky > Zeleninová

Kapustová polievka

  autor   17498x

Suroviny:
300 g bielej hlávkovej kapusty
200 ml kyslej smotany
200 g zemiakov
30 g masti
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 veľká cibuľa
20 g hladkej múky
rasca
soľ.


Postup:
Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájanú kapustu, rascu a soľ. Všetko opražíme, zaprášime múkou, opäť opražíme, zalejeme vodou, pridáme očistené a nakrájané zemiaky a uvaríme domäkka. Dochutíme paradajkovým pretlakom a kyslou smotanou. Podľa chuti môžme do polievky pridať očistené, na plátky nakrájané párky, alebo nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 300 g bielej hlávkovej kapusty
200 ml kyslej smotany
200 g zemiakov
30 g masti
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 veľká cibuľa
20 g hladkej múky
rasca
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.9/5 ( 30 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.