Hlavná stránka > Vianoce > Mäsové jedlá

Kapor pečený so šunkou

  autor   2498x

Suroviny:
40 g masla
1 cibuľa
100 g zeleru
soľ
600 g kapra
100 g šunky
60 g syra (eidam)
1/2 dl smotany
1 žĺtok


Postup:
Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme jemne nastrúhaný zeler a opražíme. Pridáme osolené porcie kapra a pod pokrievkou dusíme skoro do mäkka. Potom porcie kapra rozložíme aj so zeleninou do ohňovzdornej misy, na vrch dáme plátky šunky. Postrúhaný syr, smotanu a žĺtok zmiešame s touto zmesou polejeme šunku. Zapečieme v horúcej rúre. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 40 g masla
1 cibuľa
100 g zeleru
soľ
600 g kapra
100 g šunky
60 g syra (eidam)
1/2 dl smotany
1 žĺtok
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.9/5 ( 15 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.