Hlavná stránka > Vianoce > Mäsové jedlá

Kapor pečený s jablkami a chrenom

  autor   2158x

Suroviny:
asi 1 kg kapra
soľ
100 g chrenu
250 g jabĺk
1 citrón
60 g strúhanky
olej na vyprážanie


Postup:
Umyté a osolené porcie kapra vložíme do nádoby, navŕšime na ne postrúhaný chren premiešaný s olúpanými jablkami pokrájanými na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať v chladničke 5 hodín. Potom jednotlivé porcie kapra vyberieme, obalíme ich v strúhanke a pomaly pečieme na oleji z oboch strán. Nakoniec k porciám kapra pridáme chren s jablkami aj so šťavou a spoločne dopečieme. Pred podávaním na porcie kapra navŕšime upečené jablká s chrenom. Podávame so zemiakmi.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced asi 1 kg kapra
soľ
100 g chrenu
250 g jabĺk
1 citrón
60 g strúhanky
olej na vyprážanie
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.9/5 ( 11 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.