Hlavná stránka > Rybie pokrmy > Z kaprov

Kapor na rylský spôsob

  autor   3076x

Suroviny:
1 menší kapor
3 vajcia
50 g sterilizovaných šampiňónov
3 mrkvy
50 g sterilizovaných kapií
2 lyžice kyslejšieho bieleho vína
hladká múka
tuk na vyprážanie
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Vyčisteného kapra nakrájame na porcie, osolíme a okoreníme mletým korením. Do rozšľahaných vajec zamiešame sterilizované šampiňóny a sterilizované kapie nakrájané na tenké rezance. Rozriedime vínom, osolíme a pridáme toľko múky, aby vzniklo stredne husté cestíčko. Pripravené porcie kapra obalíme cestíčkom a ihneď vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Vypražné porcie posypeme nastrúhanou mrkvou a podľa chuti môžme pokvapkať citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1 menší kapor
3 vajcia
50 g sterilizovaných šampiňónov
3 mrkvy
50 g sterilizovaných kapií
2 lyžice kyslejšieho bieleho vína
hladká múka
tuk na vyprážanie
mleté čierne korenie
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.8/5 ( 21 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.