Hlavná stránka > Vianoce > Mäsové jedlá

Kapor na čierno

  autor   2409x

Suroviny:
kapor
50 g masla
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
8 zrniek celého čierneho korenia
4 zrnká nového korenia
1 citrón
1 bobkový list
50 g zaváraných ríbezlí
soľ
práškový cukor
2 lyžice hladkej múky
50 g sušených sliviek
40 g perníka
40g mandlí
4 dl čierneho piva
2 lyžice hrozienok
trochu kari korenia
krv z kapra


Postup:
Na polovici masla opražíme cibuľu a na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu. Zalejeme pivom, pridáme korenie, ríbezle, postrúhanú citrónovú kôru, všetko posolíme a varíme asi 30 minút. Zo zvyšku masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme vodou a primiešame do omáčky. Pridáme pomletý perník povaríme 10 minút a okyslíme citrónom. Omáčku scedíme, vložíme do nej pokrájaného kapra, pridáme hrozienka, sušené slivky a pomaly varíme minút. Nakoniec pridáme posekané mandle a podávame s knedľou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced kapor
50 g masla
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
8 zrniek celého čierneho korenia
4 zrnká nového korenia
1 citrón
1 bobkový list
50 g zaváraných ríbezlí
soľ
práškový cukor
2 lyžice hladkej múky
50 g sušených sliviek
40 g perníka
40g mandlí
4 dl čierneho piva
2 lyžice hrozienok
trochu kari korenia
krv z kapra
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 15 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.