Hlavná stránka > Vianoce > Mäsové jedlá

Kapor na cesnaku

  autor   2434x

Suroviny:
Kapor (1.5 kg)
15 strúčikov cesnaku
soľ
1 lyžička drvenej rasce
maslo
2 plátky tvrdého syra
petržlenová vňať


Postup:
Očisteného kapra osolíme, potrieme drvenou rascou z vonku aj z vnútra (tam dáme aj vňať) a uložíme ho do pekáča vymasteného maslom. Pod kapra i vedľa neho dáme nahrubo nakrájaný cesnak. Pečieme asi pól hodiny, podľa potreby podlejeme vodou. Potom kapra pokryjeme dvomi plátkami syra a ešte asi 10 minút prudko zapečieme pod grilom. Porcie kapra prelejeme šťavou a obložíme kúskami cesnaku a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced Kapor (1.5 kg)
15 strúčikov cesnaku
soľ
1 lyžička drvenej rasce
maslo
2 plátky tvrdého syra
petržlenová vňať
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.5/5 ( 13 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.