Hlavná stránka > Hydina > Kačacie mäso

Kačka so šunkou

  autor   2360x

Suroviny:
1 kačica
300 g šunky
soľ
olej
mleté čierne korenie
1 lyžica hladkej múky
2 dl dobrého vína
200 g zeleného hrášku


Postup:
Na pekáč dáme 3 lyžice oleja a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme po obidvoch stranách, podlejeme vodou alebo vývarom, trochu okoreníme, podlejeme vínom a pečieme. Upečenú pokrájame a ukladáme na teplú misu. Masť zlejeme a zostatok šťavy zahustíme múkou, podusíme a polejeme ňou kačicu. Obložíme zeleným hráškom a šunkou. Podávame so zemiakovou kašou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1 kačica
300 g šunky
soľ
olej
mleté čierne korenie
1 lyžica hladkej múky
2 dl dobrého vína
200 g zeleného hrášku
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.0/5 ( 17 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.