Hlavná stránka > Hydina > Kačacie mäso

Kačica na divoko

  autor   2847x

Suroviny:
1 kačica
soľ
50 g slaniny
40 g kačacej masti
80 g koreňovej zeleniny (zeler
mrkva
petržlen)
kúsok očistenej citrónovej kôry
2 lyžice octu
1 cibuľa
4 zrnká čierneho a 2 zrnká nového korenia
na hrot noža tymianu
1 malý bobkový list
1 klinček
20 g masti
20 g hladkej múky a 10 g cukru na zápražku
1 dl červeného vína
šťava z polovice citróna


Postup:
Vypitvanú, očistenú kačicu osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na kačacej masti doružova opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme všetky koreniny, očistenú citrónovú kôru, trocha mäsového vývaru a ocot. Do tohto základu vložíme pripravenú kačicu a prikrytú dusíme v rúre do mäkka. Počas dusenia podlievame polievkou, alebo horúcou vodou. Kačicu vyberieme zo šťavy a odložíme na teplé miesto. Z múky, masti a cukru pripravíme červenú zápražku, rozriedime je precedenou a pretretou šťavou z kačice a podľa potreby ešte aj polievkou. Nakoniec omáčku okyslíme citrónovou šťavou, prilejeme červené víno a ešte trocha povaríme. Kačicu môžeme pred podávaním rozdeliť na menšie porcie a šťavu naliať do omáčnika. Podávame s dusenou červenou kapustou a vyprážanými zemiakovými knedličkami.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1 kačica
soľ
50 g slaniny
40 g kačacej masti
80 g koreňovej zeleniny (zeler
mrkva
petržlen)
kúsok očistenej citrónovej kôry
2 lyžice octu
1 cibuľa
4 zrnká čierneho a 2 zrnká nového korenia
na hrot noža tymianu
1 malý bobkový list
1 klinček
20 g masti
20 g hladkej múky a 10 g cukru na zápražku
1 dl červeného vína
šťava z polovice citróna
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.8/5 ( 20 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.