Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Rôzne

Jelenie medailónky so šípkovou omáčkou

  autor   3959x

Suroviny:
1500 g jelenieho stehna
200 g slaniny s kožou
40 g soli
300 g koreňovej zeleniny
50 g cukru
200 g slivkového lekváru
divoké korenie
bobkový list
čierne korenie
100 g rajčiakového pretlaku
150 g citrónov
200 ml červeného vína
500 g hruškového kompótu
100 g hladkej múky
1700g vývaru z kostí diviny
150 g šípkového džmu
200 g cibule


Postup:
Pripravíme si tmavý základ zo zeleniny, ktorý dotmava orestujeme. Pridáme divoké korenie, rajčiakový pretlak, slivkový lekvár. Omáčku zahustíme tmavou zápražkou, alebo strúhaným perníkom. Dobre povaríme a dochutíme červeným vínom. Jelenie stehno nakrájame, osolíme, okoreníme, necháme odležať v oleji a pred podávaním opečieme. Jedlo ozdobíme plátkom opečenej slaniny a hruškou naplnenou šípkovým džmom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1500 g jelenieho stehna
200 g slaniny s kožou
40 g soli
300 g koreňovej zeleniny
50 g cukru
200 g slivkového lekváru
divoké korenie
bobkový list
čierne korenie
100 g rajčiakového pretlaku
150 g citrónov
200 ml červeného vína
500 g hruškového kompótu
100 g hladkej múky
1700g vývaru z kostí diviny
150 g šípkového džmu
200 g cibule
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.8/5 ( 18 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.