Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Zákusky a koláče

Jablková štrúdla

  autor   5269x

Suroviny:
lístkové cesto 1ks
1kg jabĺk
strúhanka
2ks škoricový cukor
2ks vanilkový cukor
1ks vajce
tvaroh 1 balenie
hrozienka podľa chuti.


Postup:
Jablká ošúpeme , zbavíme sa jadier, prdáme vanilkový a škoricový cukor a uvaríme do mäka. Do teplích uvarených jabĺk pridáme hrudkový tvaroh a hrozienka. Dobre premiešame a necháe chladnúť. Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dva rovnaká diely.Uvarené jablká necháme vychladnúť. Na jeden diel cesta rozmiestnime jablká a zavinieme. Tebto postup zopakujeme aj pri druhom diely. Potrieme rozšľahaným vajcom a necháme zapiecť. upečený koláč vyberieme z rúry prikryjee utierkov a necháme vychladnúť.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced lístkové cesto 1ks
1kg jabĺk
strúhanka
2ks škoricový cukor
2ks vanilkový cukor
1ks vajce
tvaroh 1 balenie
hrozienka podľa chuti.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 15 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.