Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Bravčové

Írska pochúťka

  autor   2717x

Suroviny:
600g bravčového karé bez kostí
soľ
čierne korenie
grilovacie alebo chilli korenie
olej
4 čerstvé paradajky
čerstvá paprika (červená kápia)
100g postrúhaného údeného eidamu
4 mrazené kukurice
50g polohrubej múky
0.5dl mlieka
1 vajce


Postup:
Bravčové vykostené karé nakrájame na rezance, ochutíme soľou, čiernym korením, grilovacím korenín., prípadne trochu chilli korenia, pokvapkáme olejom, pridáme kvapku worcestru a necháme minimálne 4 hodiny odstáť v miske. Takto napácované mäso restujeme na oleji a keď je hotové pridáme paradajky nakrájané na štvrťky a na kúsky nakrájanú kápiu. Na panvici chvíľu restujeme, nesmie z nich byť lečo, musia si zachovať svoju formu. Medzitým uvaríme klásky kukurice, potom ich nakrájame na pravidelné kolieska a dáme piecť do trúby.Z pripraveného cesta (múka, mlieko,vajce, soľ) urobíme klasické palacinky, nie sladké. Na väčšiu a hrubšiu upečenú palacinku dáme mäso s paradajkami a paprikou, posypeme syrom a preložíme. Tanier dookola obložíme kolieskami upečenej kukurice. Ideálny nápoj – čierne pivo.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 600g bravčového karé bez kostí
soľ
čierne korenie
grilovacie alebo chilli korenie
olej
4 čerstvé paradajky
čerstvá paprika (červená kápia)
100g postrúhaného údeného eidamu
4 mrazené kukurice
50g polohrubej múky
0.5dl mlieka
1 vajce
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 17 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.