Hlavná stránka > Prílohy > Zemiaková prílohy

Halušky (zo zemiakov)

  autor   3522x

Suroviny:
800 g zemiakov
200 g múky
50 g parmezánu
2 vajcia
50 g masla
soľ.


Postup:
Zemiaky uvaríme, vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme vajcia, maslo a múku, osolíme a zamiesime cesto. Z pripraveného cesta sformujeme tenký valec. Vykrajujeme z neho halušky dlhé asi 3 cm. Halušky uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, necháme odkvapkať a dáme na misu. Pred podávaním ich posypeme nastrúhaným parmezánom. Sú vhodné ako príloha k dusenému mäsu a k divine.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 800 g zemiakov
200 g múky
50 g parmezánu
2 vajcia
50 g masla
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.0/5 ( 21 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.