Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Hovädzie

Gazdovská fašírka

  autor   10562x

Suroviny:
600 gramov hovadzieho mäsa
1 väčšia cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 žemle
olej
koreniny:
čierne korenie
majorán
červená paprika
pikantná paprika
mletý parmezán
vegeta
soľ


Postup:
Mäso pomelieme, nakrájame cibuľu na väčšie kúsky a zmiešame v samostatnej miske. Na malé kocky nakrájame žemľu, ktorú opražíme na panvici do chrumkava. Potom ju zmiešame s mäsom a cibuľou a pridáme rozpučený cesnak. Pridáme koreniny vyššie spomenutých druhov podľa chuti a osolíme. Do takto pripravenej hmoty nalejeme dve veľké lyžice oleja a nechame odstáť pol hodinu aby sa mäso nadýchlo koreninami. Hmotu vysypeme na namastený pekáč a vytvarujeme do tvaru štrúdly. Zvrchu potrieme jemnou vrstvou rozmiešaného vajca. Takto pripravenú fašírku vložíme do trúby na 45 minút pri teplote 180 stupňov. Podávame s varenými zemiakmi na masle.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 600 gramov hovadzieho mäsa
1 väčšia cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 žemle
olej
koreniny:
čierne korenie
majorán
červená paprika
pikantná paprika
mletý parmezán
vegeta
soľ
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.7/5 ( 12 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.