Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Rôzne

Francúzske zemiaky ala Tuli

  autor   6193x

Suroviny:
2 kg zemiakov
800 g slovenská točená saláma
12 vajíčiek
3 kyslé smotany
1 šľahačková smotana
mleté čierne korenie
soľ


Postup:
Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska. Salámu olúpeme a nakrájame na polkolieska. Natvrdo uvarené vajíčka nakrájame na kolieska. Zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Túto ešte okoreníme a osolíme a takto pripravenou smotanou vymažme pekáč. Potom dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok. Zalejeme smotanou a okoreníme. Znovu dáme vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok. Opäť zalejeme smotanou a okoreníme. Dáme vrstvu zemiakov, osolíme a zalejeme zvyškom smotany. Pekáč zakryjeme alobalom, ktorý asi 27 krát prederavíme špičkou noža. Vložíme do rúry (200 ÷ 250°C) na 1 hodinu. Dáme dole alobal a ešte 15 minút necháme piecť. Zapíjame pivom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 2 kg zemiakov
800 g slovenská točená saláma
12 vajíčiek
3 kyslé smotany
1 šľahačková smotana
mleté čierne korenie
soľ
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 29 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.