Hlavná stránka > Vianoce > Mäsové jedlá

Filety zo pstruha v cestíčku s jogurtovou omáčkou

  autor   2082x

Suroviny:
4 pstruhy (alebo filety z inej ryby)
1 citrón
250 g hladkej múky
2 dl piva
2 vajcia
olej
omáčka:
3 paradajky
125 ml bieleho jogurtu
pažítka
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava


Postup:
Zmiešame múku, pivo, soľ a žĺtky. Z bielkov ušľaháme sneh, ktorý pridáme k cestíčku, opatrne zamiešame a necháme v chlade odstáť 10 minút. Pstruhy vykostíme, aby vznikli filety. Nasekáme si petržlenovú vňať, v ktorej obalíme ryby a pokvapkáme citrónom a obalíme v cestíčku. Vypražíme v rozpálenom oleji do zlata., Omáčka:, Paradajky oblanžírujeme, olúpeme a pokrájame na kocky. Pridáme posekanú pažítku, rozmiešame ich v jogurte, všetko osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko dobre premiešame. Podávame so zemiakovými hranolkami.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 4 pstruhy (alebo filety z inej ryby)
1 citrón
250 g hladkej múky
2 dl piva
2 vajcia
olej
omáčka:
3 paradajky
125 ml bieleho jogurtu
pažítka
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.4/5 ( 15 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.