Hlavná stránka > Vianoce > Mäsové jedlá

Filé s cesnakovou omáčkou

  autor   2320x

Suroviny:
4 kusy rybacieho filé
80 g polohrubej múky
1 vajce
40 ml piva
80 ml olivového oleja
150 g strúhanky
2 veľké zemiaky
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička bieleho vínneho octu
soľ
mleté čierne korenie
80 ml olivového oleja


Postup:
Z múky, vajca a piva urobíme cestíčko, v ktorom namáčame osušené kúsky filé. Potom ich obalíme v strúhanke a pražíme v oleji dve minúty na každej strane. Pripravíme si omáčku. Ošúpané zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme a necháme odkvapkať. K rozpučeným zemiakom pridáme roztlačený cesnak a vínny ocot, dochutíme soľou a korením a po kvapkách za stáleho miešania pidáme olej, kým zmes nie je hladká a hustá. Rybie filé podávame teplé s chlebovou omáčkou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 4 kusy rybacieho filé
80 g polohrubej múky
1 vajce
40 ml piva
80 ml olivového oleja
150 g strúhanky
2 veľké zemiaky
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička bieleho vínneho octu
soľ
mleté čierne korenie
80 ml olivového oleja
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.8/5 ( 13 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.