Hlavná stránka > Vianoce > Mäsové jedlá

Filé na dánsky spôsob

  autor   2163x

Suroviny:
800 g rybacieho filé
1 citrón
soľ
125 šampiónov
100 g masla
40 g masti
40 g múky
1/2 l vody
sardelová pasta
mleté čierne korenie
40 g masla
80 g strúhaného syra


Postup:
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky. Očistené pokrájané šampiňóny udusíme na masle. Potom si pripravíme omáčku so zápražky zo 40 g masti a 40 g múky, ktorú zalejeme 1/2 l vody, v ktorej sme varili rybu. Omáčku prichutíme sardelovou pastou, soľou, korením a pridáme šampiňóny. Kúsky uvareného filé poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, zalejeme hustou omáčkou, navrch poukladáme lístky masla a husto posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rúre 25 - 30 minút do ružova.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 800 g rybacieho filé
1 citrón
soľ
125 šampiónov
100 g masla
40 g masti
40 g múky
1/2 l vody
sardelová pasta
mleté čierne korenie
40 g masla
80 g strúhaného syra
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.7/5 ( 9 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.