Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Rôzne

Držky na paprike

  autor   9438x

Suroviny:
1000 g držiek v surovom stave
60 g margarínu
50 g hladkej múky
75 g cibule
125 ml mlieka
cesnak
mletá paprika
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Uvarené držky nakrájame na rezance. Na tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme múku a urobíme ružovú zápražku, zamiešame červenú papriku, zalejeme vývarom z držiek, dobre rozšľaháme, pridáme mleté čierne korenie, soľ a varíme najmenej 30 minút. Omáčka musí byť dostatočne hustá, pretož držky pustia šťavu a omáčka redne. Pred koncom varu pridáme do omáčky mlieko, ešte chvíľu povaríme, zamiešame sekanú petržlenovú vňať, prelejeme uvarené, nakrájané držky a necháme ešte raz prejsť varom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1000 g držiek v surovom stave
60 g margarínu
50 g hladkej múky
75 g cibule
125 ml mlieka
cesnak
mletá paprika
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.9/5 ( 40 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.