Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Zmrzlina

Citrónová zmrzlina

  autor   4184x

Suroviny:
6 veľkých citrónov
1 bal. práškovej želatíny
200g práškového cukru


Postup:
citróny umyjeme a postrúhame z nich kôru. z citrónov vytlačíme stavu. 175 ml. v hrnci rozpustime želatínu, cukor v 500 ml vody. (riadime sa podľa návodu na obale: želatínu privedieme do bodu varu. odstavíme a občas premiešame.) pridáme citrónovú kôru aj stavu. hmotu vylejeme do nádoby (čím nižšia tým rýchlejšie sa bude mraziť.) nádobu zatvoríme a mrazíme 2 hodiny. potom hmotu ručným šľahačom ešte premiešame a opäť mrazíme 2 hodiny.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 6 veľkých citrónov
1 bal. práškovej želatíny
200g práškového cukru
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.6/5 ( 24 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.