Hlavná stránka > Polievky > Zeleninová

Cibuľová polievka

  autor   5918x

Suroviny:
200 g cibule
40 g masti
40 g tvrdého syra na posypanie
mäsový vývar (vývar z kostí)
4 plátky sendviča (bieleho chleba)
tuk na opražnie
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Očistené zemiaky nakrájame na tenké kolieska, opražíme na masti dozlata, zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a uvaríme domäkka. Polievku precedíme a uvarenú cibuľu pretrieme. Podávame v ohňovzdorných miskách tak, ž do každej misky nalejeme polievku, navrch položíme tenký plátok opražného sendviča (chleba), posypeme strúhaným syrom a vložíme na niekoľko minút do vyhriatej rúry, alebo mikrovlnej rúry. Podľa chuti môžme do polievky pridať aj nakrájanú pažítku.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 200 g cibule
40 g masti
40 g tvrdého syra na posypanie
mäsový vývar (vývar z kostí)
4 plátky sendviča (bieleho chleba)
tuk na opražnie
mleté čierne korenie
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 29 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.