Hlavná stránka > Národné kuchyne > Indická kuchyňa

Chicken tikka masala

  autor   5665x

Suroviny:
stužený tuk GHEE(alebo maslo)
dve celé kuracie prsia
2-3 veľké cibule
5 strúčikov cesnaku
zázvor (asi jeden hlubik)
6 cardamomových semiačok
2 cl. koriandrových semiačok
2 cl. garam masala (miešané korenie)
šťava s pol limetky alebo citróna
3 cl. paradajkového pretlaku
1 kl. chili
sol
sladká smotana.


Postup:
Na ghee a na prudkom ohni popražíme cibuľu nakrájanú na pásiky,pridáme pretlačený cesnak,potretý zázvor,rozdrvené cardamom semiačka (používame len vnútro semiačok škrupinku vyhodíme),rozdrvený coriander,garam masala,štava z limetky, chili,soľ,na väčšie kocky nakrájane múso,pražíme asi 10 min, prikrijeme a stiahneme oheň na minimum a dusíme asi 40 min. Pred koncom pridáme pretlak a smotanu, necháme prevrieť a vypneme.Podávame s ryžou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced stužený tuk GHEE(alebo maslo)
dve celé kuracie prsia
2-3 veľké cibule
5 strúčikov cesnaku
zázvor (asi jeden hlubik)
6 cardamomových semiačok
2 cl. koriandrových semiačok
2 cl. garam masala (miešané korenie)
šťava s pol limetky alebo citróna
3 cl. paradajkového pretlaku
1 kl. chili
sol
sladká smotana.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.5/5 ( 22 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.