Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Červená omáčka

  autor   4039x

Suroviny:
100 g masla
múka
15 g petržlenovej vňate
podľa chuti citrónová šťava.


Postup:
Za červenú omáčku sa v gastronómii pokladá múka opražná na masle alebo na olivovom oleji. Z takto pripravenej múky sa zvyčajne robia omáčky a šťavy k najrozmanitejším jedlám, okrem iného aj k mnohým vaječným jedlám. Červenú omáčku môžme pripraviť svetlú alebo tmavú. Červenú omáčku pripravujeme z masla, ktoré rozpustíme na panvici. Na dobre prehriate maslo pridáme také množstvo múky, aby vznikla nie veľmi hustá zápražka. Zápražku pražíme za stáleho miešania niekoľko minút na prudšom plameni, dokončujeme ju na miernom plameni. Čas prípravy závisí od toho, či pripravujeme svetlejšiu alebo tmavšiu omáčku. V obidvoch prípadoch však musí masa dobre prevrieť na veľmi miernom plameni.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 100 g masla
múka
15 g petržlenovej vňate
podľa chuti citrónová šťava.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.9/5 ( 26 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.