Hlavná stránka > Polievky > Ovocná

Čerešňová polievka s vínom

  autor   3417x

Suroviny:
300 g čerešní (čerešňového kompótu bez šťavy)
200 ml červeného vína
50 ml griotky
1 kyslejšie jablko
šťava z polovice citróna
30 g cukru
20 g škrobovej múčky
300 ml vody.


Postup:
Čerstvé alebo zavárané čerešne odkôstkujeme. Jablko zbavíme jadrovníka a olúpeme. Ak polievku pripravujeme z čerstvých čerešní, najprv ich uvaríme vo vode spolu s jablkom, ktoré nakrájame na malé kocky. Škrobovú múčku roztopíme vo vode, pridáme uvarené čerešne a jablko spolu so šťavou. Primiešame červené víno a krátko povaríme. Dochutíme griotkou a citrónovou šťavou, osladíme a necháme vychladnúť.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 300 g čerešní (čerešňového kompótu bez šťavy)
200 ml červeného vína
50 ml griotky
1 kyslejšie jablko
šťava z polovice citróna
30 g cukru
20 g škrobovej múčky
300 ml vody.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.9/5 ( 20 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.