Hlavná stránka > Polievky > Hubové

Cakumprask

  autor   2533x

Suroviny:
Sušené alebo čerstvé hríbiky rôzne - najlepšie kozák suchohríb dubáky hrabáky modráky tak cca 200-250g
polohrubá múka na cesto
2-3 vajíčka
soľ
oravská slaninka
ocot
vňatka petržlenu
hubový bujón
zemiaky asi 10ks


Postup:
Hríby umyjeme, dáme do hrnca s vodou tak cca 2-3 litre podľa počtu jedákov a necháme asi 30 min. variť na miernom plameni. Očistené zemiaky nakrájame na kocky a necháme odstáť vo vode aby nesčernali, z polohrubej múky a vajíčok urobíme cesto ktoré vyvaľkáme po celej doske na cca 2mm hrúbku, potom ho nakrájame na menšie kocky a necháme trošku preschnúť.Po 30min. pridáme zemiačiky, varíme tak do polomäka a pridáme fliačiky z cesta. Medzitým miešame aby sa nelepili, spoločne tam pridáme 1ks hubového bujónu a cca 5-7 min. povarime pokiaľ nevyplávajú na povrch fliačky. Tesne pred koncom pridáme opraženú a na malé kocky nakrájanú slaninku aj s výpekom a dochutíme soľou a octom. Na koniec pridáme nakrájanú petržlenovú vňatku a podávame. Je vhodná na celodenné konzumovanie.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced Sušené alebo čerstvé hríbiky rôzne - najlepšie kozák suchohríb dubáky hrabáky modráky tak cca 200-250g
polohrubá múka na cesto
2-3 vajíčka
soľ
oravská slaninka
ocot
vňatka petržlenu
hubový bujón
zemiaky asi 10ks
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 15 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.