Hlavná stránka > Cestoviny > Cestoviny

Brokolicové cestoviny

  autor   8042x

Suroviny:
400 g cestovín penne
1 stredne veľkú brokolicu
200 g topeného syra
100 g nastrúhaného parmezánu
250 ml smotany na varenie
2 strúčiky očisteného cesnaku
200 ml zeleninového vývaru
150 g prerastenej slaniny alebo šunky
olivový olej
soľ
biele korenie
petržlenovú vňať na ozdobenie


Postup:
1. V mierne osolenej vode krátko povaríme na ružičky rozobranú brokolicu, precedíme a necháme odkvapkať.
2. V kastróliku privedieme do varu smotanu, pridáme horúci zeleninový vývar, topený syr a roztlačený cesnak. Ochutíme soľou a bielym korením. Miešame, kým nevznikne hladká omáčka.
3. Vo vriacej osolenej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny s trochou oleja. Na panvici rozpálime trošku oleja a osmažíme nadrobno nakrájanú slaninu alebo šunku.
4. Cestoviny na tanieri pokvapkáme olivovým olejom, polejeme syrovou omáčkou, posypeme brokolicou, strúhaným parmezánom a chrumkavou opečenou slaninkou alebo šunkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.


Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 400 g cestovín penne
1 stredne veľkú brokolicu
200 g topeného syra
100 g nastrúhaného parmezánu
250 ml smotany na varenie
2 strúčiky očisteného cesnaku
200 ml zeleninového vývaru
150 g prerastenej slaniny alebo šunky
olivový olej
soľ
biele korenie
petržlenovú vňať na ozdobenie
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.3/5 ( 23 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.