Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Bravčové

Bravčový guľáš s knedľou

  autor   16649x

Suroviny:
1000 g bravčového mäsa
750 g cibule
150 ml oleja (bravčová masť)
60 g mletej červenej papriky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1000 ml mäsového vývaru
4 strúčiky cesnaku
ocot
rasca
majorán
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, prerežme napoly a nakrájame na tenké plátky. Olej zohrejeme a cibuľu na ňom za stáleho miešania opražíme. Znížime teplotu, vmiešame mletú papriku, paradajkový pretlak a rozriedime trochou octu. Pridáme mäsový vývar a necháme prevrieť. Pridáme mäso, ochutíme soľou, korením, majoránom a očisteným, pretlačeným cesnakom. Hrniec prikryjeme, necháme malú štrbinu na unikanie pary a guláš pomaly varíme na minime asi 1 a pol hodiny. Podávame s kysnutou knedľou.

 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.5/5 ( 26 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Pridať medzi obľúbené
Opraviť recept
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.