Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Hovädzie

Bratislavský guláš

  autor   4151x

Suroviny:
400 g predného hovädzieho mäsa
250 ml kyslej smotany
40 g masti
1 lyžica oleja
200 ml bieleho vína
100 g koreňovej zeleniny
mäsový vývar (instant)
30 g hladkej múky
citrónová šťava
1 lyžica horčice
1 bobkový list
tymian
celé čierne a nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme mletým korením. Pokvapkáme olejom, premiešame a necháme na 2 hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na polovici masti, pridáme polovicu očistenej a nakrájanej koreňovej zeleniny. Opražíme, pridáme odležané mäso, premiešame a všetko spolu opečieme. Okoreníme celým čiernym a novým korením, pridáme bobkový list, tymian a citrónovú šťavu. Podlejeme vínom a trochou mäsového vývaru a udusíme do polomäkka. Zahustíme zápražkou, ktorú sme pripravili zo zvyšku masti, múky, dochutíme horčicou, prikryjeme a udusíme domäkka. Omáčku pretrieme cez sito, pridáme mäso a zvyšok koreňovej zeleniny, ktorú sme osobitne uvarili v slanej vode a nakrájali na rezance. Primiešame smotanu a zohrejeme. Podávame so žmľovou knedľou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 400 g predného hovädzieho mäsa
250 ml kyslej smotany
40 g masti
1 lyžica oleja
200 ml bieleho vína
100 g koreňovej zeleniny
mäsový vývar (instant)
30 g hladkej múky
citrónová šťava
1 lyžica horčice
1 bobkový list
tymian
celé čierne a nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.9/5 ( 23 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.