Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Ostatné sladkosti

Amaretti

  autor   4066x

Suroviny:
4 bielky
500 g nelúpaných mandlí
50 g horkých mandlí
500 g cukru
lyžicu škorice
kôra z dvoch veľkých chemicky neošetrených citrónov
8 cl vody
soľ
maslo na vymastenie plechu


Postup:
Rúru predhrejeme na 180 C. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Mandle nasekáme najemno a dáme do misky. Pridáme sneh, cukor, škoricu, ošúpanú citrónovú kôru, vodu a soľ. Všetko dôkladne premiešame. Vymastíme plech na pečenie a lyžičkou vykrojíme kúsok cesta a spravíme z neho malú guličku. Guličky poukladáme na plech tak, aby neboli príliš blízko seba. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút, nie príliš do hneda. Amaretti musí byť chrumkavé a vo vnútri mäkké.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 4 bielky
500 g nelúpaných mandlí
50 g horkých mandlí
500 g cukru
lyžicu škorice
kôra z dvoch veľkých chemicky neošetrených citrónov
8 cl vody
soľ
maslo na vymastenie plechu
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.0/5 ( 22 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.