Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Kuracie stehná

  autor   2692x

Suroviny:
12 kuracích stehien bez kože
1 cel7 zväzok cesnaku
1 dcl sójovej omáčky
voda
olej
ocot


Postup:
Do väčšieho kastróla dáme olej asi do pol centimetra. Pridáme očistený posekaný cesnak, ktorý na horúcom oleji opražíme. Pridáme stehná a tiež na horúcom oleji ich opečieme z oboch strán, pričom kosťovú časť otočíme hore. Stíšime na stredný oheň, pridáme sójovú omáčku a vodu tak, aby ňou boli stehná zakryté. Varíme asi 15 min., zakryjeme a dáme na mierny oheň dusiť na 1 hodinu. Po hodine odkryjeme a necháme vodu pomaly vypariť asi pol hodiny. Pred koncom pridáme dve polievkové lyžice octu, tým nám šťava trošku zhustne a odstavíme ich. Množstvo šťavy by malo byt asi do polovice stehien. Podávame s ryžou a ľubovoľnou zeleninou. Stehna by mali samé odpadávať od kosti. Pozor tento recept je navykovy !!!

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 12 kuracích stehien bez kože
1 cel7 zväzok cesnaku
1 dcl sójovej omáčky
voda
olej
ocot
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.4/5 ( 16 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.